Китай представи първото си разработено в лаборатория месо
Около 30 компании по света инвестират в проучванията
Наскоро от Аграрния университет на Нанкин заявиха, че са разработили първото китайско клетъчно култивирано месо в лаборатория, съобщава националното радио.
Ръководеният от професор Джоу Гуанхун екип използва шесто поколение стволови клетки от свински мускули, които култивира в хранителен разтвор в продължение на 20 дни, след което произведе петграмово парче месо.
Около 30 компании по света инвестират в проучванията и разработката на клетъчно култивирано месо. Четири от тях се готвят да влязат на китайския пазар.
Според непълни статистики, Китай, САЩ, Израел, Холандия, Сингапур, Япония и други държави и региони работят предимно върху разработката на телешко и свинско клетъчно култивирано месо, както и морски дарове.
Последвайте ни
2 Коментара: