През нощта на 1 юни 2023 г. руските окупатори нападнаха Киев и региона. При атаката са убити трима души, от които две деца.

Това съобщи кметът на Киев Виталий Кличко.

"По предварителна информация от спасителите в Деснянския район са открити трима загинали, от които две деца. Има и 4 ранени. Общо медиците са хоспитализирали 5 пострадали в Деснянски и Днепровски район", каза Виталий Кличко.

По-късно Кличко съобщи, че по данни на медиците седем ранени са настанени в болници в Днепровски и Деснянски район на Киев. На двама души е оказана медицинска помощ на място. Екипите на Бърза помощ все още работят на местата на повикванията.

Властите уточниха, че загиналите деца по предварителна информация са на възраст 5-6 и 12-13 години.

Ръководителят на военната администрация на Киев Серхий Попко заяви, че руснаците вероятно са използвали балистични ракети по време на нападението срещу Киев през нощта на 1 юни 2023 г., при което загинаха две деца. Всички открити цели са били свалени от средства за противовъздушна отбрана.

"Първият ден на лятото. Ден на детето. А рашките извършват нова атака срещу столицата и отново убиват! Убиват украински деца.

В тази атака агресорът вероятно използва наземни оперативно-тактически ракетни системи. Следователно ракетите по Киев не са дошли от самолети. Предварително това са били крилати и балистични ракети (броят и видът на оръжията ще бъдат окончателно определени от ВВС).

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук