Биографът на британското кралско семейство Робърт Лейси смята, че най-вероятно ще се наложи принцесите Беатрис и Юджийн да заменят принц Хари и съпругата ми Меган Маркъл, пише Hello.

Според Лейси, кралското семейство може да възложи на дъщерите на принц Андрю задълженията, които преди са изпълнявали Хари и Меган. „Ако двама напуснат, двама трябва да заемат мястото им. И тези двама ще бъдат Беатрис и Юджийн”, предполага той.

Лейси припомня, че принц Хари е признавал, че за него Беатрис и Юджийн са пример за подражаване. Единственият въпрос, който остава, е дали принцесите ще се съгласят.

Според биографа, сестрите няма да се откажат от подобна възможност. „Точно това е нужно на кралското семейство в близките 15 години, докато мястото им не бъде заето от поколението на принц Джордж”, добавя той, визирайки 6-годишния син на принц Уилям.

31-годишната Беатрис и 29-годишната Юджийн са внучки на британската кралица Елизабет  II. Те са девета и десета на опашката за трона.

В момента работят и не получават подкрепа от правителствения фонд „Sovereign Grant“, който спонсорира официалните задължения на Елизабет II.

Дъщерите на принц Андрю се явяват на няколко кралски събития в годината, като понякога се присъединяват към поне едно от ежегодните летни градински партита на баба си.

Превод: БЛИЦ