Облаците са много интересна тема сред онези за паранормалните и загадъчните явления. При това животът постоянно ни предоставя нови факти, които само потвърждават мнението на някои независими изследователи, че ние дори за облаците знаем твърде малко. 


Например, жител на най-големия град в Аляска, Анкоридж, изпрати на обществото на уфолозите MUFON снимка на доста странен облак, който е бил увиснал над местния търговски център Best Buy.

Бидейки професионален фотограф, Бил веднага бил заинтригуван от неподвижния и доста странен на форма обект в небето. 

С помощта на своя фотоапарат, той увеличил обекта, разбирайки, че това не е рекламен дирижабъл, но не е и безпилотник (дрон).  

 

"Ако се предположи, че това все пак е облак, от гледна точка на нашата представа за облаци, то той изглежда доста странно.

И не само по форма, известната симетрия и правите ъгли (всичко това е неестествено в природата), този обект, намирайки се на височина от около хиляда фута, въобще не се движеше, макар навън да духаше доста силен вятър в онзи ден. 

Наблюдавах обекта около 10 минути. През това време облакът не само, че не се мръдна от мястото си, но дори ни най-малко не промени своята форма, сякаш бе нарисуван в небето. Или това въобще не беше облак?", пише жителят на Аляска. 

Бил написа още, че не само той е забелязал странния облак в небето, до него имало жена, която също се чудила на това небесно явление. 

Час по-късно, когато Бил си тръгвал от търговския център, загадъчният облак вече го нямало. Фотографът отбелязва, че би било интересно да се проследи неговото изчезване - как се е случило, но за съжаление, той не е имал време.  

Ето такъв интересен случай се е случил с жителя на Анкъридж. Всъщност, облаците учудват мнозина, които ту виждат в тях ангели, то забелязват криещи се зад тях НЛО. 

Превод и редакция: БЛИЦ