Авторът на известни световни бестселъри, телевизионен водещ, а също и известен американски лектор Майк Бара направи изявление в интернет на тема секретните космически програми на САЩ.  


Според него, много от онова, което днес ни се струва фантастика, например, "летящите чинии", които се възприемат от уфолозите като НЛО, а най-често като кораби на извънземни, е вече реалност, като въпросните технологии са овладени от военните на САЩ. 

Майк казва, че той навремето се е сблъсквал, а днес прекрасно знае за секретна космическа програма на САЩ, която няма никакво отношение към НАСА. 

Тя е била стартирана в рамките на военно-разузнавателен комплекс и е била започната защото правителството на САЩ сериозно се е опасявало, че ще срещне извънземни на Луната, както и на други планети. 

Доста неочаквано е и това изказване на Майк Бара: 

"Пришълците, които ние срещаме и които очевидно ни следят, едва ли са ни изпреварили в развитието на технологиите, включително и космическите, със стотици и дори хиляди години, както си мислят уфолозите.

Напредналите "стопани на Вселената" едва ли биха обръщали на нас внимание, ако ние им приличахме на същества с развитие на кокошки или мравки. Те ни изпреварват, в най-добрия случай, с около 50 години.

И този разрив бързо намалява, включително и поради контактите ни с извънземните". 

През 2007 година Майк Бара в съавторство с Ричард Хогленд издава нашумялата книга за секретната мисия на НАСА, в която се доказва, в частност, следното: слуховете за това, че американците никога не са летели до Луната и всичките доказателства, не са нищо повече от премислена политика на ръководството на американската космическа агенция и военните на САЩ.

По този начин (с помощта на всевъзможни косвени доказателства за фалшифициране на полетите до Луната) те са искали да убедят света в това, че нищо особено в космическата надпревара не се случва, макар, всъщност, именно в този план да са се случвали най-сериозните пробиви, например, в създаването на антигравитационния двигател, телепортацията и така нататък... 

Вече бе писано, че американските военни, в частност генералът в оставка от ВВС на САЩ Стивън Куест, са разказвали за експерименти на учени на САЩ по овладяването на технологии за преместване на хора в пространството и времето, и че в този план вече са постигнати фантастични успехи.

Наистина ли това е истина? Или това са поредните измислици, които са известни американците?

Шок: Историята в Stranger Things е истинска, отвличали са деца за експерименти

Превод: БЛИЦ