Един от жителите на Сингапур се е ваксинирал четири пъти. Две дози от ваксината срещу коронавирус били поставени в Сингапур, последвани от още две в Хонконг.

Мъжът искал да посещава местните барове без никакви пречки, а за целта му била необходима специална електронна карта, която да показва, че е ваксиниран. Лекарите обаче предупреждават, че ваксинирането повече от два пъти може да бъде много опасно за живота, съобщава South Morning China Post.

Правителството на Хонконг не назовава името на мъжа, но заявява, че той не само е могъл да навреди на здравето си, но е поставил в особено положение и лекарите. Те са използвали ваксина, която е можела да спаси нечий живот.

Представителите на властта са добавили, че хората трябва да бъдат максимално откровени не само по отношение на здравословното състояние, но и за ваксинирането срещу коронавируса.

Постъпката на мъжа се счита за криминално престъпление, затова в момента се води разследване. След приключването му ще бъдат предприети определени правни действия.

За да се ваксинира човек срещу коронавирус в Хонконг, трябва само да подаде заявление по електронен път. Желаещите трябва да предоставят личните си данни, да изберат препарат и час за ваксинация. Лекарите обикновено питат коя по ред е ваксината. 

Превод и редакция: БЛИЦ