В резултат на въздушните удари в Либия, нанесени от проправителствените сили е загинало четиричленно семейство. Това съобщи телевизионният канал Al-Hadath.

Според информацията властите са бомбардирали къща близо до град Гарян, разположена на 60 км южно от Триполи и завзет от части на Либийската национална армия (ЛНА) под командването на маршал Халифа Хафтар. Според канала, градските старейшини и местни активисти са осъдили нападението и са призовали армията да гарантира безопасността на цивилните.

По-рано полковник от силите на премиера Фаез Сарадж е потвърдил факта на нападенията над хората на Хафтар в селищата Гарян и Мизда. Използването на самолети за "защита на цивилното население" е било предварително разпоредено от ръководителя на правителството на националното съгласие (ПНС). За загуби в редиците на ЛНА информация не е получена.

След въздушните атаки командването на силите Хафтар обяви въвеждането на зона за забрана на полетите за борба военната авиация в западния район на страната, като обеща да нанесе удари по всички летища, от които излитат самолети.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!