Президентът на САЩ Джо Байдън разкритикува компанията Тесла и направи съпоставка между нея и компанията Форд, а после пожела "много късмет" на главния изпълнителен директор, милиардера Илон Мъск в пътуването му до Луната. Всичко това дойде след изказване на Мъск, в което той изрази резерви за състоянието на американската икономика, предаде Ройтерс.

Мъск написа в имейл до ръководството на Тесла, че "има много лошо усещане за състоянието на икономиката" и заяви, че ще се наложи съкращаване на около 10 процента от служителите.

Байдън заяви, че проблемът може да е в самата компания на Мъск.

"Докато Илон Мъск говори за това, Форд увеличава рязко своите инвестиции", посочи Байдън. "Форд увеличава инвестициите си и конструира нови електромобили", добави той.

"Така че, нали знаете, много късмет в пътуването до Луната", отбеляза саркастично Байдън.

Тръпката е навсякъде с efbet.com

Мъск отговори в Туитър с "Благодаря, г-н Президент", добавяйки линк към решението на НАСА да предостави на компанията на Мъск "Спейс екс" договор за строежа на космически кораб, който да отведе астронавти до Луната.

Това не е първата размяна на язвителни реплики между 79-годишния президент, който си признава, че понякога избухва, и 50-годишния милиардер, станал най-богатия човек в света и насочил вниманието си към политическите дебати в САЩ и Туитър.

Електрическите автомобили заемат централно място в плана на Байдън да превърне САЩ във водеща производствена сила, да се конкурира с Китай и да избегне глобално затопляне. Но той отделя повече внимание на детройтската фирма, конкурент на Мъск, отбелязва Ройтерс.

От своя страна Мъск често е отправял язвителни туитове към държавния глава на САЩ, в които се оплаква, че не получава признание за постиженията си.

Миналият месец Мъск заяви, че няма повече да гласува за членове на Демократическата партия на САЩ, която според него се е превърнала в "партията на разделението и омразата". Освен това той заяви, че ще възстанови достъпа на експрезидента Доналд Тръмп до Туитър, след като получи контролен пакет от акциите на компанията.