Стрелецът е открил огън три пъти, разказаха свидетели пред Канал 3 в Страсбург. Първото място е самият коледен базар, стига се и до престрелка с полицията, в която той е ранен, но по разкази на свидетели успява да отвлече такси и да избяга.

Шериф Шекат все още не е заловен.

Страсбург е студентски град със страшно много млади хора. Разговаряхме с трима от тях. Едно от момичетата са разплака, притеснени са и изплашени. Това са млади хора, които са в града от няколко години, работят и учат. Родителите им са звънели цяла нощ. Животът им е променен, разказа управителят на телевизия Канал 3 Ива Стоянова.

По думите й Грегор от Националната студентска телевизия, е разказал, че е дошъл след втората стрелба на улицата, побягнал е с тълпата в посока близко кино, където са се крили два часа. Всъщност Грегор е станал свидетел на третата стрелба. След третата стрелба е имало осем гилзи на земята, които Грегор е видял. 

„Бяхме на коледния базар и пиехме вино, чухме полицейските коли, но не им обърнахме внимание, дойдохме насам и видяхме паниката. Имаше полиция навсякъде, видяхме двама души на земята, мисля, че бяха мъртви. Униформените ни изкрещяха да се махаме. Не знаехме какво става. По-надолу по другата улица също имаше стрелба. Трябваше да влезем в близкото кино. Имаше и други хора там и всичко беше блокирано. Погледнахме какво става навън, улиците бяха празни, виждахме само полиция. Отново се чу стрелба – за трети път. Сега навързвам нещата. Чухме, че стрелецът е взел такси и е напуснал мястото. Останахме около два часа в киното”, разказа един от свидетелите.

„Бях много изплашена и много нервна, не знаех какво става, не се чувствах  в безопасност, не се чувствам в безопасност и сега. Изглежда никой няма да отговори какво се случва”, каза свидетелка.