Никоя терористична организация все още не е поела отговорност за атаката, оставила няколко трупа в Страсбург тази нощ. Въпреки това  поддръжници на Ислямска държава приветстват атаката и споменават, че тя се е случила само "дни след нашите заплахи", съобщава SITE Intelligence Group, която следи джихадските организации, пише express.co.uk. 

Рита Кац, директор на SITE Intelligence Group, казва, че ислямистите са пуснали пропагандни плакати, призоваващи последователите им да извършат атаки, подобни на масовото клане в Берлин. Тя добави: "Подобни заплахи са често срещани по това време на годината."


Извънредно от Страсбург: Полиция обсади джихадиста, окървавил града!

Припомняме, че френските власти издирват 29- годишния Шериф Шекат за терористичния атентат снощи до коледен базар в Страсбург. Той откри стрелба снощи в 20 ч. местно време (21 ч. българско време) в центъра на града. Убити са трима души, а 12 са ранени. Шестима от ранените са в тежко състояние.Това е информацията на официалните френски власти, въпреки че по-рано беше съобщено и за четвърта жертва на нападението.

Разбра се как атентаторът Шариф е успял да се скрие от полицията след терора в Страсбург

29-годишният Шериф Шекат е трябвало да бъде задържан по-рано същия ден по подозрение в съучастие в убийство и грабеж. Избягал е с такси, като е заплашил шофьора. Той е известен на полицията с престъпления, които не са свързани с тероризъм. Имал е присъди във Франция и в Германия, и е лежал в затвора, съобщи още Кристоф Кастанер. В дома на нападателя са открити гранати. 

Превод и редакция: БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!