Контранастъплението на въоръжените сили на Украйна не трябва да се разглежда като голяма решителна битка, то ще бъде серия от мерки.

Това не е въпрос на седмица или месец, а въпрос на много събития, защото едно може да бъде по-успешно, а друго по-малко успешно, казва Михаил Подоляк, съветник на ръководителя на офиса на президента Володимир Зеленски, съобщава "УНИАН".

Според него основната задача на контранастъплението е да ликвидира остатъците от морално-волевия дух на руските граждани.

Според него този процес вече е стартирал и руснаците са започнали да разбират, че са довели на власт хора, които създават проблеми.

„Когато говорим за контранастъплението, че то ще бъде унищожително за Русия или обратното – няма да има придвижване на Украйна, изглежда сякаш все едно сме в холивудски филм, където започва голяма битка за Средната земя (става дума за битка от филма "Властелинът на пръстените" - Ред.) и една битка за Гондор ще реши всичко.

- Това не се случва по този начин. Предвид интензивността и мащаба на войната, като се имат предвид ресурсите, които Русия инвестира тук, включително мобилизираните, това е поредица от мерки“, казва съветникът.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук