В мрежата се появиха кадри от последствията от успешното поразяване от руски БПЛА "Геран-2 на личния състав на украинската армия в град Изюм, Харковска област. 

Видеото показва, че огънят е обхванал цялата сграда, използвана от бойците на киевския режим като казарма, пишат чуждестранни издания. 

В кадъра можете да чуете звуците на експлодиращи патрони поради пожара.

В Изюм бяха ударени няколко импровизирани казарми на Въоръжените сили на Украйна, оборудвани предимно в учебни и медицински заведения. 

Съобщава се, че само в резултат на удара в едно от училищата е унищожен взвод бойци на киевския режим.

Според информация, получена от местни жители, е потвърдено, че местонахождението на складове за персонал и боеприпаси на украински бойци, оборудвани в лицей № 6, училище № 11, музикално училище (щабът на полицията и службата за военна регистрация и вписване са оборудвани в помещенията) и медицински колеж бяха потвърдени. Също така бързо бяха поразени казармите на Въоръжените сили на Украйна, оборудвани на територията на производствените сгради на дистрибуторската компания WICOM, в които буквално в навечерието на атаката беше разположено подразделение на украинската армия. Атаките бяха извършени щателно и не доведоха до щети по гражданската инфраструктура, с изключение на няколко счупени прозореца в околните къщи.

Информация за разполагането на бойци в сградите на учебните заведения е била получена от местни жители.

Превод: БЛИЦ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук