Принцеса Шарлот пристигна за първия си учебен ден, държейки се за ръката на майка си херцогиня Кейт и придружена от баща си – принц Уилям, и брат си – принц Джордж.
 


4-годишната Шарлот се усмихваше срамежливо и махаше, криейки се зад майка си, която ѝ носеше ученическата чанта. Тя носеше същата чанта и същата униформа като по-големия си брат Джордж, с когото ще учат заедно в учебното заведение. 
 

Падна огромна тайна, свързана с принцеса Шарлот СНИМКИ

Принцесата престъпи прага на училище „Томас Батърсий“ в Южен Лондон, където учат децата, че учтивостта е също толкова важна, колкото и успехите в познанието, пише „Дейли Мейл“.
 


Височайшите гости бяха посрещнати лично от директора на началното училище Хелън Хаслем, която поздрави новата си ученичка и ѝ стисна ръката.
 

За учителите и персонала в школото принцесата ще бъде Шарлот Кеймбридж. Така ще я наричат и нейните съученици.
 
Към престижното учебно заведение тя беше откарана от баща си със семейния джип и пристигна малко след 8.15 ч. сутринта.
 


Таксата за един учебен срок в това училище е 6000 паунда. Сумата за принцесата е с 2% по-ниска, защото тя е второ дете от семейството там.
 
Първият учебен ден на Шарлот по нищо не прилича на този на брат ѝ преди две години. Тогава той пристигна без майка си, която си остана вкъщи заради сутрешното гадене от бременността с третото си дете – принц Луи. Баща му – принц Уилям, го заведе сам на училище.
 


Появата на кралските особи не беше голямо публично събитие. Тя беше заснета от малка група журналисти. Когато принц Уилям беше заведен за първия учебен ден от майка си принцеса Даяна, тълпи репортери следяха всяка тяхна стъпка.Превод и редакция: БЛИЦ