Потребител на Reddit под псевдоним Лука Маньота успял да предскаже преди четири години курса на биткойна. След единствения публикуван пост на тази тема, този потребител повече в мрежата не се е появявал никога.

"Аз дойдох от бъдещето с молбата да прекратите вашата дейност. Това послание го пиша от 2025 г.," написа тези дни Маньота.

Той разказа, че всяка година курсът на биткойна се увеличава 10 пъти: през 2010 г. е бил $0,1, през 2012 г. - $10, през 2013 г. -  $100.

"След това темпото се забавя и стойността му се увеличава с десет пъти, но на всеки две години: до $1000 през 2015 г., до $10 000 през 2017 г., $100 000 през 2019 г. и $1 000 000 през 2021 г.," пише той.

След 2021 г. по негови думи, доларите престават да съществуват, а цялото богатство ще съществува в две валути: биткойни и земя.

Миньота уверява, че, когато курсът на криптовалутата изпревари $1000, са се появили услуги за защита на "биткойн милионерите", така наречените цитадели.
"Богатите в биткойни, чието богатство е преживяло "прехода" (от долари в биткойни), живеят в цитадели - изолирани градове с висока степен на роботизация. Болшинството цитадели възникнали на местата на фортификационни съоръжения, направени за защита на машините, копаещи биткойни.

Например, компанията, която всеки знае като ASICminer, на мен ми е известна като град," продължава "пътешественикът".

Също така Маньота пише, че правителствата на държавите ще губят контрол над данъкоплатците, а най-големите активи от криптовалутите ще бъдат в четири организации: ASICminer, "Фонда за стабилизация на валутата" МВФ, правителството на Саудитска Арабия и правителството на КНДР.

"Хората, притежаващи значителни количества биткойни биткойни, са се лишили от приятели и разрушили контактите със семействата, тъй като са били принудени да сменят личността си," пише той.

В заключение Маньота завършва, че да се разреши тази ситуация, може само чрез ядрени оръжия. В резултат ще загинат милиарди души. 
"Именно затова ние се свързахме с вас. Да предупредим. Всичко трябва да стане по различен начин. Вие не трябва да повтаряте нашата съдба. Да се унищожи този проект още не е късно. Знам, трудно ви е да повярвате, смятате, че така помагате на света да се избави от картелите на централните банки, които правят вашите икономики, но аз видях до какво в края на краищата това ще доведе," завършва той.

Превод: БЛИЦ