Хиляди хора от цяла Великобритания се събраха в Лондон, за да протестират срещу ограниченията, налагани заради Covid-19 и против масовото ваксиниране. Не бе съобщено за инциденти. 

Протестът събра на площада „Трафалгар“ хора с различни виждания: скептици по отношение на заплахата от коронавируса, подкрепящи конспиративните теории за мобилната 5G мрежа и противници на ваксините. Издигайки лозунги срещу Световната здравна организация, Бил Гейтс и правителствените ограничения за намаляване разпространението на вируса, демонстрантите призоваха да се премахнат ограниченията за движение и задължителното носене на маски. На много плакати пандемията от коронавируса бе заклеймена като „измислица“ и „фалшификат“. 

Сред говорителите на протеста бяха Пиърс Корбин – синоптик и по-голям брат на бившия лидер на лейбъристите Джеръми Корбин, бившият журналист по здравни въпроси доктор Върнън Коулман и писателят и общественик Дейвид Айк – автор на конспиративни теории. 

Макар и протестът да бе посветен на  Covid-19, участниците повдигнаха и други въпроси като процеса срещу Джулиан Асандж и ширещото се сред елита сексуално посегателство на деца. 

По принцип демонстрацията бе планирана като огледално събитие на големия протест в Берлин. Подобен, но по-скромен като посещаемост протест, се състоя и във втория по големина британски град Бирмингам.

Протест срещу ограниченията заради пандемията от коронавирус има и пред парламента в канадската столица Отава. В акцията участват няколко хиляди души. Тя протича мирно и без проблеми. Според недоволните мерките не само пречат на свободата на хората, но и затруднява икономиката на страната.