Руският президент Владимир Путин и президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган проведоха телефонен разговор, в рамките на който обсъдиха темата за създаването на съвместен руско-турски наблюдателен център за Нагорни Карабах, предадоха световните осведомителни агенции, като се позоваха на изявление на канцеларията на турския лидер.

"В хода на преговорите бяха обсъдени стъпки за подобряване на отношенията между двете страни, на първо място за увеличаването на обема на търговията между Турция и Русия.

Освен това бяха обсъдени събитията в Нагорни Карабах, Сирия и Либия.

В хода на преговорите президентът Ердоган изрази надежда, че "съвместният център" ще започне работа в най-скоро време с цел да се реши проблемът в Нагорни Карабах и да се гарантира стабилността в региона за постоянно, се подчертава в изявлението.

В разговора, състоял се по инициатива на турската страна, двамата президенти изразиха и склонност за по-нататъшно сътрудничество в борбата с коронавируса.

"Като приоритетна задача беше посочена координацията на усилията за разработване и производство на ваксини срещу коронавируса", според изявлението.