Френската журналистка Флорънс де Чанги е заявила, че американските военновъздушни сили може да са замесени в изчезването на самолета Boeing на Malaysia Airlines през 2014 г. Тази версия тя е изложила в книгата си "Актът на изчезването: невероятният случай на MH370", съобщава "Дейли Мейл".

Според нейните думи,  самолетът е свален от САЩ в опит да прихване лайнера и да конфискува товар, който трябвало да се достави в Пекин.

Чанги счита, че американските военни са използвали технология за електронно заглушаване, за да накарат самолета да изчезне от екраните на радарите, преди да го свалят.

Журналистката е отбелязала, че дълго време след трагедията САЩ, Китай, Малайзия, Австралия, Виетнам, Великобритания и Франция са провеждали кампания за дезинформиране на гражданите, за да не разкрият истинските причини за случилото се.

Припомняме, че през нощта на 8 март 2014 г. самолетът на Malaysia Airlines, който излита от Куала Лумпур в посока към Пекин, се разбива в южната част на Индийския океан. Издирвателната операция не даде никакви резултати, останките на лайнера все още не са намерени.

На борда на катастрофиралия самолет се намираха 227 пътници и 12 членове на екипажа.

Превод и редакция: БЛИЦ