Днес стратегическият бомбардировач B-52H Stratofortress на ВВС на САЩ излетя към Черно море. 

Това съобщават телеграм каналите, позовавайки се на данни от услуга, която проследява движението на самолети, пишат чужди агенции.

Съобщава се, че бомбардировачът е излетял от американската военновъздушна база Сигонела в Италия. Към момента на публикуване на новината той е бил в българското въздушно пространство. Крайната дестинация на полета на атентатора не се съобщава.

Напоследък американски военни самолети много често летят в непосредствена близост до руските граници. Най-често се регистрират полети на американски военни самолети над Балтийско и Черно море.

Над Черно море се появяват американски и британски безпилотни летателни апарати, включително събиращи разузнавателна информация за руския Черноморски флот. След това тази информация се предава на украинската страна и се използва за организиране на атаки и саботажи от украинските въоръжени сили.

Що се отнася до евентуалната поява на бомбардировач над Черно море, възможно е в създалата се ситуация американското военно командване да разработва различни сценарии за действие. Сред тях, разбира се, е тестването на действията на стратегически бомбардировачи, способни да носят ядрено оръжие.

Да припомним, че бомбардировачът B-52 е на въоръжение във ВВС на САЩ от 1955 г. Той е разработен с цел да достави две мощни термоядрени бомби до всяко кътче на Съветския съюз.


Превод: БЛИЦ
 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук