Новото контранастъпление край Бахмут отново се отлага за неопределено време, планът, предложен от командващия Сухопътните войски на въоръжените сили на Украйна Александър Сирски, не отговаряше на кабинета на президента на Украйна. 

Това съобщават украински ресурси, позовавайки се на източник, запознат със ситуацията, цитиран от чуждестранни медии.

В Киев се провежда редовно заседание на Щаба, на което се разглежда новият план на Сирски за контранастъпление в Бахмутско направление. 

Според източника не е прието, Зеленски не харесва предложението на генерала, той изисква резултат от Сирски, а не нова месомелачка в продължение на много месеци с големи загуби на въоръжените сили на Украйна.

Подробностите на плана, предложен от Сирски, не се разкриват, известно е, че по-рано той е искал да привлече танкове западно производство, за да пробие отбраната на руските войски по фланговете на Бахмут, които Киев се опитва да спаси възможно най-дълго. 

Командирът на въоръжените сили на въоръжените сили на Украйна се нуждае от кърваво отмъщение, тъй като първото контранастъпление, при което той получи картбланш, се провали мизерно, коментират чуждите агенции. 

Обещанието към Зеленски, че ще превземе Бахмут, не е изпълнено, няма настъпление по фланговете, всички операции на Въоръжените сили на Украйна в това направление са спрени. Генералът не успя да повтори миналогодишния успех, както близо до Харков.

Сега Сирски е в немилост и това е на фона на събитията, които се случват в Министерството на отбраната на Украйна, когато постът на главнокомандващ на въоръжените сили на Украйна буквално се задава пред очите му. 

Зеленски закуси със Залужни, главнокомандващият е застрашен от отстраняване от длъжност и това може да се случи всеки момент. 

Сирски отдавна се стреми към това място и операцията по превземането на Бахмут трябваше да бъде неговият щастлив билет за по-висока позиция.


Превод: БЛИЦ
 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук