"Пожар избухна на военно летище в западния руски град Курск", написа в. "Украинская правда".

Според губернатора на граничещата с Украйна Курска област Роман Старовой вследствие на взрив се е запалил резервоар с течно гориво. "Няма пострадали. Всички служби са на крак. Пожарът е в процес на овладяване", каза той, цитиран от изданието.

"Пожарът стана на аерогарата "Курск Восточний". Преди началото на войната между Русия и УКрайна (24 февруари) тя бе използвана и от военни, и от граждански самолети и хеликоптери. След това летището започна да обслужва само военни летателни апарати. Сега там е разположен 14-ти гвардейски изтребителен авиационен полк на Руската федерация", допълни медията от Киев.

САЩ и НАТО се смеят на тази издънка на руската армия на летищата със стратегически бомбардировачи

Това е третият подобен инцидент на руско военно летище за два дни. Вчера пожари избухнаха край западния град Рязан и в района на град Енгелс в югозападната част на Русия.

В същото време министърът на отбраната на Русия Сергей Шойгу обяви, че руските военни в рамките на специална операция нанасят масирани удари по предприятия от отбранителната промишленост, системата за военно командване и други обекти на Украйна.

„Руските въоръжени сили нанасят масирани удари с далекобойно високоточно оръжие по системата за командване и управление на войските, предприятията от военно-промишления комплекс, както и свързаните с тях обекти за смазване на военния потенциал на Украйна“, каза началникът на отбраната. 

По-рано руското министерство на отбраната показа кадри от залпов пуск на крилати ракети "Калибър" като част от удара с високоточно оръжие по системата за военно командване и управление на Украйна. На 5 декември руските войски предприеха масирано нападение срещу Украйна, в резултат на което бяха поразени 17 обекта.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук