Президентът на САЩ Доналд Тръмп каза снощи, че състоянието му е могло много сериозно да се влоши и да не успее да се пребори с COVID-19, ако не са били експерименталните лекарства, които са му били приложени.

"Аз попитах докторите днес "Колко тежко беше състоянието ми?" А те отговориха: Можеше да стане много лошо. Вие навлизахте в много опасен стадий (на болестта)", каза Тръмп в радиоинтервюто си за шоуто на Ръш Лимбо.

"Изглежда, че нещата вървяха много лошо, знаете какво имам предвид, нали? Искам да кажа: зле, защото вече изгубих пет души", добави Тръмп, визирайки приятели, които е загубил в битката с коронавируса.

Той призна, че след като се е заразил с коронавируса, не е бил в "най-добра форма".

"Можеше изобщо да не преодолея болестта" без експерименталното лечение с антитела, подчерта той.

Версията, изложена тази вечер от президента, силно се разминава с оптимистичните описания на състоянието му от неговите лекари, след като бе диагностициран с COVID-19 и се наложи да бъде хоспитализиран, отбелязва АП.

Междувременно източници в президентската администрация съобщиха, че още тази събота Тръмп ще се появи за първи път лично на публично събитие след заразяването си с коронавируса и ще говори от Балкона на Белия дом пред публика на поляната отпред.