Експертите все още се опитват да намерят отговор на въпроса какво точно се случва с човек след смъртта. Преди време те публикуваха историята на жена, която според нейните думи е посетила отвъдното, съобщават световните издания.

Жената на име Енализ от Великобритания е разказала, че на 16-годишна възраст е била спешно хоспитализирана в болница и след това е прехвърлена в реанимация. Момичето е диагностицирано със странна болест.

Всичките й зъби мъдреци започнали да растат заедно едновременно. Тя се нуждаела от спешна операция и лекарите са решили, че е най-добре операцията да се извърши под обща анестезия.

По време на операцията Енализ преживява клинична смърт. Тя е усетила как душата й напуска нейното тяло, а след това видяла странна сводеста конструкция, която приличала на тунел. Наоколо имало ярка светлина, която лесно можела да лиши от зрение обикновения човек.

Експертите са анализирали казаното от жената и са решили, че това може да е било обикновена халюцинация. Според тях, тя е възникнала поради недостатъчно количество кислород, което често се наблюдава при хората непосредствено преди смъртта.

Когато мозъчните клетки започнат да умират, възникват разнообразни халюцинации. Това са заявили учените от Манчестърския университет Кен Дринкуотър и Нийл Дагнъл.

Превод и редакция: БЛИЦ