Публикуваните от въоръжените сили на Украйна снимки и видеозаписи на военна техника и оръжия позволиха на руските военни да нанесат прецизни удари.

В хода на неотдавнашните руски военни удари по складове с чужда военна техника и оръжия стана известно, че въоръжените сили на Украйна самостоятелно показаха къде се намират техните бази. След публикуването на видеозаписите и снимките, руските военни нанесоха прецизни удари в продължение на максимум 48 часа, което доведе до изключително сериозни загуби за украинската армия, пишат чуждестранни медии.

Както стана известно, благодарение на публикуването на снимки с влак, на чиито платформи бяха натоварени танкове Leopard 2, на паркинга на влака беше нанесен мощен ракетен удар. Това не е официално потвърдено от украинските власти, но публикуваните снимки напълно потвърждават тази информация.

Между другото, преди няколко дни на една от снимките, публикувани от украинските медии, с фронтов бомбардировач Су-24М, носещ британска ракета Storm Shadow, беше установено, че самолетите са били на военното летище Староконстантинов и в рамките на няколко часа този обект също беше ударен.

Експертите отбелязват, че в преобладаващата част от случаите подобни удари са бързи и напълно неочаквани за Киев.


Превод: БЛИЦ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук