Николаевските десантчици са нарушили настъплението на руските сили и са унищожили голяма част от оборудването на противника. Това бе съобщено в Telegram на десантно-щурмовите войски на въоръжените сили на Украйна, информира "УНИАН".

"Воините от инженерно-сапьорното подразделение на 79-а отделна въздушно-десантна щурмова бригада на Въоръжените сили на Украйна разказват как благодарение на умело поставените минно-взривни заграждения в един от участъците е било прекъснато настъплението на вражеското подразделение.

- Унищожени са общо пет единици бойна и специална техника на руската армия: един танк, две бойни машини на пехотата, инженерна машина ИМР-2 и бронетранспортьор МТ-ЛБ заедно с екипажите и личния състав", се казва в съобщението.

Отбелязва се, че войниците от противотанковото подразделение и артилерията на Николаевската бригада на украинските въоръжени сили са се включили в унищожаването на противниковите бронирани машини, като те са извършили окончателната "демилитаризация" на противниковото подразделение.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук