Системата за ПВО е свалила неизвестен обект близо до военното летище в Морозовск в Ростовска област на Руската федерация.

Според Shot и Baza, цитирани от УНИАН, по предварителна информация няма пострадали.

Руските канали в Telegram публикуваха кадри от атака срещу военното летище в Морозовск, Ростовска област.

По-късно губернаторът Василий Голубев каза, че украинска ракета е била свалена близо до Морозовск.

Губернаторът на Белгородска област на Руската федерация Вячеслав Гладков издаде нови подробности за атаката в региона, която той съобщи по-рано в нощта на 24 май.

По-рано беше съобщено за силни експлозии и пожар на военно летище в Йейск, Краснодарски край. Съобщава се, че два дрона Ту-141 Стриж са били свалени при подход към летището.

Бившият лидер на донецките сепаратисти Игор Стрелков-Гиркин е в паника заради далечните ракетни атаки на Луганск с ракети Storm Shadow. Прогнозата на сепаратиста за бъдещето не е много оптимистична за руснаците, пише УНИАН. Според него сега украинците ще използват всички оръжия, които са натрупали в арсенала си.

В оккупированном Бердянске прогремели взрывы / фото из соцсетей

"После е ред на Ростов. И не само Ростов", коментира кратко Гиркин. 

Вечерта на 25 май 2023 г. мощни експлозии разтърсиха временно окупирания Бердянск, Запорожка област. Местните жители съобщават за няколко атаки, пише УНИАН.

Видеоклиповете се публикуват от местни телеграм канали. Отбелязва се, че линейки са се втурнали в тази посока.

"Жителите на Бердянск съобщават за звуци от детонация! Експлозии също имаше близо до село Осипенко. Местните чуха много силни звуци и къщи бяха разтресени! Преди това имаше няколко атаки към пристанище, Азмол (територията на завода )“.

В същото време каналът "Гнила черешня"  съобщава за поражение на склад на БК, за горива и смазочни материали, както и за местоположението на окупаторите. Освен това е регистрирано движение на три системи за противовъздушна отбрана "Панцир" в посока изхода на града.

Експлозиите потвърдиха и от градската военна администрация на Бердянск. Съобщава се, че "нашествениците не са преброили установките С-300".

В същото време нашествениците твърдят, че са свалили три ракети. Твърди се, че са били прихванати от системата за ПВО "Панцир".

Служители на руското МВР пристигнаха на временно окупираната територия на Луганска област. Те сплашват жителите на Луганска област, за да получат руски паспорти.

Освен това, в покрайнините на Северодонецк, Луганска област, почти целият район е окупиран от руските нашественици. Ръководителят на ВГА на Северодонецк Александър Стрюк отбеляза, че врагът се е заселил в градински общности и в горите, като в същото време няма струпване на руски войски в самия град.

В момента на мястото на експлозиите работят служби за спешна помощ, които извършват необходимите операции за ликвидиране на последствията от ракетния удар и оказване на помощ на населението.

Продължава да се изяснява информацията за жертвите, пострадалите и степента на разрушенията. Въпреки факта, че точната картина на щетите и броят на жертвите все още не е известна, подобни атаки със сигурност предизвикват сериозни опасения, особено след като няколко часа по-рано беше извършена ракетна атака срещу военно летище в Морозовск.

Превод: БЛИЦ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук