Ако опозицията се опита да възпрепятства бъдещето на Македония в ЕС и НАТО поради лични интереси, управляващата коалицията ще трябва да отиде на предсрочни парламентарни избори, заяви македонският премиер Зоран Заев в интервю пред BHTV1, предава скопското електронно издание „Фактор“.

„Ще направим всичко, за да осигурим необходимото мнозинство в парламента за конституционните промени. Все пак, ако опозицията се опита да възпрепятства бъдещето на Македония само поради лични интереси, изборите са неизбежни“, констатира министър-председателят. Заев заяви, че е убеден, че опозицията подкрепя влизането на страната в ЕС, но поради лични сметки прави, „каквото си иска“.

„Дори и лидерът на опозицията, който бойкотира референдума, ако го питате ще каже „да“ за ЕС и НАТО и вярвам, че това е истина. Но той иска неговата партия да се върне на власт и с тези си аспирации заплашва бъдещето на страната ни. Бъдещето на Македония е под въпрос и всички носят голяма отговорност за това, което е над мен, над лидера на опозицията и политическите партии“, обясни премиерът.

Попитан дали въпросът е бил причината за слабата явка на референдума, Заев заяви: „Всички сме за ЕС и НАТО и сме наясно, че няма да има нито ЕС, нито НАТО, без договор с Гърция“.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!