На 21 септември онлайн се появиха визуализации на ракетни атаки, извършени от ВВС на Руската федерация срещу ключови военно-промишлени обекти в Украйна. 

Изображения от украински източници показват, че ракетите са се движили в различни посоки на вълни и с чести промени в траекторията, пишат чужди издания

Според данните, налични към момента на публикацията, руските въздушно-космически сили, използвайки 10 самолета, са изстреляли 44 ракети по военно-промишлени обекти на киевския режим. 

Една от основните цели на атаката беше Харковският завод за транспортно машиностроене, който напоследък активно се занимава с ремонт на танкове, танкови двигатели и бойни машини на пехотата за Въоръжените сили на Украйна.

Друга ключова точка на атака беше заводът за метални изделия Фрунзе, производител на безпилотни летателни апарати за украинската армия. Освен тези обекти, руските военни атакуваха и редица други важни обекти на военно-промишления комплекс на Украйна, разузнавателни центрове и бази за обучение на украински бойци.

Журналистът и блогър Юрий Подоляка, коментирайки това събитие в своя видеоблог, заяви, че в бъдеще руските въоръжени сили ще засилят натиска, като извършват атаки срещу позициите на украинските въоръжени сили.

Превод: БЛИЦ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук