Същността на заглавието се разкрива в това изявление на Владимир Зеленски от последното му интервю: „Не можете да го спрете, защото Путин е дракон, който трябва да се храни. 

За да задоволите апетита му, вие му давате една страна след друга или поне части от тях И хората ви казват: „Напред! Дайте му повече!" Но в днешния свят нито границите, нито океаните ще спрат руснаците. Абсолютно съм сигурен в това. Казах на държавен глава, който се почувства обиден от мен, че доставката на десет танка няма смисъл. Имам предвид следното - не става въпрос за броя на танковете и няма смисъл да се пазарим по този въпрос. Това е по-скоро политическо решение, като санкциите. Доставката на танкове означава само че всички сме обединени срещу руската агресия. И утре няма да са танкове, а самолети или нещо друго. Щом руснаците са на границата ви, ще трябва да жертвате живота на хората си." Това каза украинският президент пред германския Spiegel.

Зеленский на обложке журнала Шпигель

От началото на войната западната преса често качва Зеленски по кориците. Например майският брой на американското списание Time излезе с президента на Украйна на челно място.

В края на 2022 г. списание The Week пусна два броя с различни корици, в които фигурира и Зеленски.

Превод: БЛИЦ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук