Хейли Бъд от Кардиф отдавна работи в местна кръчма, но напоследък много не искала да ходи на работа. Онзи ден, когато момичето имала почивка, тя станала свидетел на паранормален феномен.

Инцидентът станал миналата седмица. 33 -годишната Хейли решила да си почине след работен ден, седнала на масата, извадила телефона си и започнала да прелиства емисиите в социалните мрежи. Но тя не можела да се отпусне. Изведнъж един стол от другата страна на масата се дръпнал сам с трясък. Първоначално момичето дори не разбрало какво се е случило. Но, за щастие, или обратно, камерите за видеонаблюдение записали всичко.
 


"Загледах се в телефона си, но с крайчеца на окото си видях стола. Чух това да се случи и попитах гостите дали са видели нещо," казва Хейли.

"Те потвърдиха, че нещо е гръмнало. Много пъти се опитвах да разбера какво е това. Но просто няма логично обяснение. Проверих системата за видеонаблюдение дали ми се е сторило."

Кадрите показват колко изненадана Хейли разглежда стола, опитвайки се да разбере как би могъл да мърда без чужда помощ. Нямаше отговор. Но момичето, което стои зад бара от осем години, знаело какво „помогнало“ на стола. Както се оказало, това не е първият случай, в който в кръчмата се случват необясними неща. Съвсем наскоро дъска с тебешир започнала сама да се люлее в залата.

Според слуховете това е дело на призрак, който е наречен "Lady Lansdowne" от редовните посетители на кръчмата. Самата Хейли вече е свикнала с това и никога няма да смени работата си поради "мистицизма", но се страхува, че много други служители на заведението могат лесно да се уплашат и да напуснат. Някои вече се заканили да го направят, ако такива случаи станат в тяхно присъствие, пише The Sun.

Превод: БЛИЦ