Много котки са мързеливи домашни любимци, но котаракът на име Гибсън, който живее със своята стопанка Сара Класен в Торонто, Канада, не е такъв: той просто обожава да пътува.

Заедно със Сара котаракът редовно посещава националните паркове и най-красивите места в околностите на Торонто, а Гибсън, за разлика от повечето котки, не се страхува от пътувания с метрото, автобуси, трамваи и всякакви други шумни превозни средства, информира Daily Paws."Гибсън е градска котка и много обича Торонто. Заедно сме изследвали толкова много места в нашия град. Но ни предстоят още много открития", разказва Сара.

Гибсън се появява в живота на Сара след смъртта на предишния й котарак Мисо. Момичето дълго време се опитвало да си намери нов домашен любимец, но никой не изглеждал подходящ, докато не видяла игривото и енергично сиво коте. Гибсън отива в дома на новата си собственичка още същия ден."От момента, в който доведохме Гибсън у дома, разбрахме, че жаждата за приключения е в кръвта му. Той е много умен и винаги има нужда да се занимава с нещо", споделя Сара.

Освен да пътува, котаракът има и други хобита: играе игри, изпълнява трикове, разхожда се в градината, наблюдава птици, а вечер танцува със собственичката си. Сара редовно пуска видеоклипове с домашния си любимец в Инстаграм.

Превод и редакция: БЛИЦ