Вижте как се приготвя най-вкусният ябълков пай! (СНИМКИ)
През есента и зимата няма по-вкусно нещо от парченце вкусен ябълков сладкиш. Има хиляди рецепти, но днес ви предлагаме нещо специално: Безподобно вкусен ябълков сладкиш с ванилов крем ! В основата му са тънко маслено тесто, ароматни ябълки и нежен и деликатен ванилов крем.
Просто неустоимо!Съставки:
230 гр. брашно
200 гр. захар
125 гр. масло
3 яйца
1 с.л. заквасена сметана
1/2 ч.л. бакпулвер
400 мл прясно мляко
40 гр. нишесте
500 гр. ябълки
1 с.л. галета
пудра захар на вкус
Приготвяне:
- Смесете брашното с бакпулвера и маслото, нарязано на малки кубчета, внимателно разтрийте всички съставки на трохи с вилица. Опитайте се да направите това възможно най-бързо, за да не се разтопи маслото.
- Добавете захарта, 1 супена лъжица заквасена сметана, 1 яйце и разбъркайте хубаво. Извадете тестото от купата и го разделете на 2 части, едната от които трябва да е малко по-голяма от другата.
- Увийте парчетата тесто с прозрачно фолио, поставете голямото в хладилника, а по-малкото - във фризера за 1 час.
- Извадете по-голямата част от тестото, поръсете я с брашно и разточете тестото под формата на тавата за печене. Внимателно поставете тестото във форма, покрита с пергаментна хартия.
- С помощта на вилица набодете тестото и пъхнете формата в предварително загрята фурна на 180 градуса за 20 минути.
- За кремаразбъркайте 2 яйца със 100 грама захар. Налейте 50-100 ml мляко, добавете нишестето и разбъркайте сместа до гладкост.
- Оставащото мляко налейте в тенджера и загрейте, без да завира. Бъркайки постоянно, го изсипете в предварително приготвената яйчена смес. След това прехвърлете сместа в тенджерата и, като разбърквате непрекъснато, варете крема до сгъстяване.
- Изпечената основа поръсете с галета, отгоре поставете белени, нарязани на малки кубчета ябълки.
- Разпределете върху ябълките равномерно крема на един слой.
- Вземете парчето тесто от фризера, настържете го на едро ренде и поръсете с него сладкиша. Препоръчваме тестото да се настърже веднага, за да няма време да отпусне.
- Пъхнете формата във фурната, загрята до 180 градуса за 50-60 минути.
- Преди да сервирате, поръсете повърхността на сладкиша с пудра захар.
Последвайте ни
0 Коментара: