Ето кои предмети в кухнята сериозно застрашават здравето ни
Кърпите за ръце.
Тъй като ги докодваме много често, е редно да ги сменяме на няколко дни.
Тефлоновите тигани.
Следете за целостта на покритието. Ако то е нарушено, може да произведе токсини при нагряване. Затова ако е одраскано, по-добре си вземете нов.
Съдове за готвене, които са опасни и не трябва да ползвате и най-безопасните алтернативи
Машината за месо.
Това е много мощен уред, така че винаги внимавайкте с пръстите и използвайте предпазител.
Цедката на мивката
е едно от най-мръсните места във всяка къща. Винаги я мийте отделно, след като приключите с миенето на съдовете.
Гъбата за миене на чинии
е развъдник за бактерии. За да я почистите, след като измиете можете замалко да я сложете в микровълновата.
Дъската за рязане
е един от предметите, които събират най-много бактерии, затова я почиствайте много старателно.
Последвайте ни
0 Коментара: