Кухнята е едно от най-любимите места за цялото семейство. Но, колкото и странно да звучи, там се крият някои опасности. Това предаде vesti.bg, цитиран от brightside.me.
Ето кои са любимите места на бактериите и кои са уредите и предметите, за които да внимаваме.

Кърпите за ръце.

Тъй като ги докодваме много често, е редно да ги сменяме на няколко дни. 

Тефлоновите тигани.

Следете за целостта на покритието. Ако то е нарушено, може да произведе токсини при нагряване. Затова ако е одраскано, по-добре си вземете нов. 

Съдове за готвене, които са опасни и не трябва да ползвате и най-безопасните алтернативи

Машината за месо.

Това е много мощен уред, така че винаги внимавайкте с пръстите и използвайте предпазител. 

Цедката на мивката

е едно от най-мръсните места във всяка къща. Винаги я мийте отделно, след като приключите с миенето на съдовете. 

Гъбата за миене на чинии

е развъдник за бактерии. За да я почистите, след като измиете можете замалко да я сложете в микровълновата. 

Дъската за рязане

е един от предметите, които събират най-много бактерии, затова я почиствайте много старателно.