Все още не си отива сезонът на топлия билков чай, вълнените шалове и капките за нос. За съжаление, малко са щастливците, които успяват да го преживеят без нито една лека настинка. Изненадващо е колко много си вредим в стремежа си да предпазим тялото си от болести. 

Много от нас пият чай точно преди да излязат, или пък си носят практична манерка със спиртно съдържание, за да се стоплят. Това са малка част от лошите навици, които не само няма да ви помогнат да се стоплите, а и могат да нарушат защитния ви механизъм.

Използването на капки за нос преди излизане 
- Студеното време стеснява носните пътища. Използването на капки за нос не само няма да ви помогне, а ще затрудни дейността на носната лигавица. Затова преди излизане използвайте само носни кърпички.

Дишането през устата, когато сте навън 
- Когато вдишвате през устата, въздухът няма как да се затопли и това може да доведе до възпаление на гърлото.

Покриването на носа с шал 
- В студеното време малките капчици във вид на пара, които издишваме, могат да залепнат по повърхността на шала и да замръзнат. Впоследствие вдишаният въздух през “заледения” плат ще бъде по-студен, отколкото ако не сте покрили носа си.

Използването на хидратиращ крем преди излизане
 - 30-40 минути са необходими след нанасяне, за да попие добре. Едновременно с това водата върху кожата започва да се изпарява. В студени метеорологични условия това може да се окаже изключително вредно за кожата.

Кои са останалите 5 неща, които не бива да правите през зимата четете на най-полезния здравен сайт Zdrave.to