Здравният министър Стойчо Кацаров се ваксинира с трета доза с ваксината на Pfizer. Той се е имунизирал с еднодозовата ваксина на Janssen по-рано. Кацаров обясни, че също така е и преболедувал.

"Както всеки здраво мислещ човек и като всеки лекар, чиято първа грижа е доброто на пациентите, е добре да бъде скептичен при появата на нови лекарства, на нови ваксини, при липсата на достатъчно доказателства. Една година по-късно, когато са поставени в света вече над 7 милиарда дози няма никакво съмнение в безопасността на тези ваксини, защото случаите на тежки странични реакции са по-малко от 1 на милион", каза пред NOVA Кацаров.

"Няма никакво съмнение в ефективността им. Ваксината е доказала ефективността и безопасността си с изминалата година", заяви здравният министър след като се ваксинира.

Kацаров призова хората да се ваксинират и подкрепи апела си със статистика. "Всеки шеснайсти човек, влязъл в болница с COVID у нас, умира. Ваксината ви гарантира, че дори да се заразите, със сигурност няма да умрете от коронавируса", посочи той.

Той каза, че вече излизаме от поредната вълна на коронавируса, но разхлабване на мерките няма да има. "Макар, че тенденцията е обърната, се очаква нова разновидност на вируса и е много рисково да се променят сегашните мерки, освен това те се доказаха, че работят".

 
Коментар на Стойчо Кацаров по актуални теми

Коментар на Стойчо Кацаров по актуални теми

Публикувахте от Новините на NOVA в Четвъртък, 9 декември 2021 г.