Бившият треньор на Българския национален отбор по футбол Пламен Марков разкритикува остро играчите след загубата с 1:2 от Норвегия. Специалистът за последен път води България на голям футболен форум (Евро 2004 в Португалия), но отчете спад в играта и редица слабости. Марков коментира мача с Норвегия в студиото на БНТ и определи тима на Любослав Пенев като немотивиран и неубедителен.
 
"Очаквах да реагираме по-добре в мача с Норвегия. Трябваше да си вземем поуки от загубата от Хърватия.
Представянето ни и в двама мача не беше добро. Бяхме надиграни с изключение на първите 15 минути от втората част заради гола на Бодуров. България загуби два възлови мача.

Норвегия не е водещ отбор в Европа през последните години. Бяха удобен съперник, когото трябваше да победим. Лошото е, че бяхме надиграни. Допуснахме и индивидуални и колективни грешки. Не само защитата беше слаба. Прави ми впечатление, че нямаше дух и мотивация. Това ме изненадва.

Не толкова спортно-техническите качества на играчите. Преди имаше раздаване на терена. Характерът на Пенев е такъв, че той мотивира играчите. Очакванията към играчите също влияят, тъй като не кореспондират с качествата на играчите. Всичко се измерва с резултатите. Факт е, че нямаме резултати, но освен това сме и надигравани. Този отбор търпи регрес", заяви Марков.

Нашата група "Н" за европейските квалификации