Нереалистично е партия на Мая Манолова да е първа политическа сила, най-много да е такава вляво, ако БСП продължи да се срива. Коментарите за заявки на президента, че ще влезе в политиката преди изборите, представят заявка за фрагментация вляво, коментира пред Канал 3 политологът Румяна Коларова.
 
"Мая Манолова ще бъде една от заплахата вляво. Ключови формации могат да не прескочат 4 %-та бариера заради разпиляване на гласове. Ако премине към ирационална предизборна кампания, левицата може да отслаби гласовете към себе си. Мая Манолова се е насочила към 10-те %, които БСП вече е загубила", допълни Коларова. 
 
"Румен Радев беше лицето на общия фронт срещу ГЕРБ. Той вече се разпада и инкасира големи загуби. ДБ, БСП, Слави Трифонов, вътрешно ерозира защото са несъвместими по между си. Една от най-големите грешки на БСП е, че се противопостави на дясното", сподели тя.
 
"Обикновено в БСП нещата вървят задкулисно и са потушавани. Колкото повече наближават изборите, маските ще се сложат, ще се декларира щастие, любов и единство, но всъщност ще има ритане по кокалчетата. Ще става и все по-ясна безпомощността на тази структура, която Нинова инсталира", добави политологът.

"БСП успя да се съживи от нокдаун, но тя е като на стимуланти, не е на естествена енергия. То изчерпва енергията в БСП. Тези радикални, опозиционни позиции. По повод коронавируса Нинова игра хазартно – заложи на очакването, че правителството ще се провали, което е смешно. В момента те с Радев регистрират голямата загуба от този залог", обясни тя.
 
"Ще се развива най-напред разказа за самата криза, ще слушаме какво ще ни разказват едните и другите- БСП – че нищо не е имало, било е хаос. Ще има сблъсък на разказа какво се е случило.

Радев в момента се опитва да изпревари това, което ГЕРБ се очаква да направи, неговата амбиция е да покаже, че те са направили това, което той е казал. Той е със самочувствието, че дава тон и перспектива на правителството", коментира Коларова .
 
"Гергов ще си стои в БСП и Пловдив, непоклатим е. Напрежението е ясно, най-голямата опасност за тях в фрагментирането на лявото. Само въпросът с данъците може да разклати правителството. Досега политиката е на консерватизъм.

Не критиката към правителството, а неговите действия могат да го разклатят.

От самото начало Божков е със статута на престъпник и това не се е променяло. Всичките му действия са били в сянка, в тъмнина, той знае, че не печели от публичността. Не съм сигурна, че привличането на вниманието към него ще му донесе позитиви", заяви още тя.