Правителство ще има. Не виждам как може да се проведат още едни избори, защото това ще доведе до непредвидими ситуации. Аз мисля, че тази коалиция ще бъде доста стабилна. Това коментира пред bTV журналистът Валери Найденов. 

"Президентът Радев има повече роля във формирането на кабинет, но това е според законите и Конституцията, така че няма никакъв проблем. Ние живеем в извънредно положение от април месец и това извънредно положение дава повече власт на президента.

Сега се говори за съкращаване на 30 000 души от администрацията. Какво означава това? Всички приближени до ГЕРБ в държавната администрация ще бъдат изчегъртани. Така седят нещата в политиката и винаги е било така. На това му се казва революция отгоре надолу", посочи той. 

"Тази зима ще бъде много тежка за хората - ще поскъпнат горива, ток и стоки, инфлацията също ще расте. Много хора ще пострадат. 

Аз се надявам, че новото правителство ще оцелее в тази ситуация. Просто нямат друг избор. Това е сериозна битка, в която бяха прекрачени много граници и няма да има колебаене. 

Аз все повече започвам да мисля, че ще изкарат пълния мандат. Енергията за протест е изчерпана вече и липсва организация.

Ще имаме смяна на елита, който даже вече е започнал. Най-голямото количество хора, които трябва да бъдат сменени, е в местната власт, защото ГЕРБ получават най-голяма подкрепа точно от там. ГЕРБ не може да издържи в София, като гледам последните резултати. За Пловдив и Варна не съм гледал, но нищо чудно и там да има смяна", прогнозира Найденов.