Много добре ще бъде, ако някой обясни на Кирил какво означава да живееш в демократично общество. Това написа в профила си във Фейсбук журналистът Петър Волгин. 

По думите му в демократичното общество един депутат, министър или премиер не казват кой кмет трябва да стои и кой да си тръгне.

"Това го правят избирателите. При демокрацията кмет е този, за когото хората са гласували, а не този, когото Кирил харесва. Освен това хубаво е Кирил да знае, че при демокрацията има разделение на властите. Главният прокурор може да е най-страховитият кръволок, но в демократичното общество има процедури, които трябва да се извършат, за да напусне той поста си", подчертава журналистът. 

"Вярно е, ние вече разбрахме, че Кирил не си пада особено много по спазването на законите. За него те са досадна подробност, която се изпречва на иначе бляскавия му път. Само че, каквито и усещания да има, ще му се наложи да спазва законите, когато стане премиер. Така че е задължително някой, може и Асен да бъде, да му обясни по какво се различава демократичното общество от тираничното.

При тираничното общество става това, което каже върховният управител. Може би Кирил точно така си представя идеалната държава. Ако е така, значи жестоко се е объркал и трябва да бъде озаптен, преди да натвори големи поразии", посочва в заключение той.