В Гърция има над 1,8 милиона нелегални мигранти, защото на база международното право, което е нарушено от Турция, първият вход като страна е Турция, а не Гърция, за да имат право те да подават молби за убежище. 


Турция получава средства от ЕС, използва ги за войни и осигурява на Пакистан и свои воени партньори работни места в Европа.

Това коментира ситуацията с бежанците на границата в студиото на "Плюс-минус" по Нова тв политическият анализатор д-р Йоаким Каламарис.

"Трябва да се спре дотирането на нелегалните мигранти в Гърция и Европа, за да се разбере, че няма място за тях тук, нито за европейските граждани, които се намират в дълбока продължителна криза. Ако европейците или нашите партньори не искат да разберат, че гражданите са в продължителна криза, трябва да го осъзнаят. И не само това. 

Време е да спрем да виждаме Турция като добро и лошо дете, когато си поискаме, а да направим евросамокритика и тя е следната: Трябва да спрем незабавно всички взаимоотношения и спогодби, които вредят на европейската насока, която сме поели. 

Тези нелегални мигранти нарушават постоянно международните права, всички чакат за виза, те - не."