34-годишен бургазлия от жк „Меден рудник“ към настоящия момент е най-издирваното лице на наша територия, тъй като по чудо не причини тежко произшествие с ранени и загинали, пише Флагман бг.


„Суперменът“ буквално летеше около 16:30 ч. с пистов мотор по най-оживените улици и булеварди, предизвиквайки патрулите на МВР.

„Имаше две деца, които пресичаха заедно с мен, когато мотористът профуча с много над 100 км/ч в посока жп гарата“, каза буден гражданин. 

В промеждутъка от 16:10 ч. до 16:20 ч. видеокамера, насочена към кръстовището на ул. „Христо Ботев“ с ул. „Княз Борис I“, показва, че мотоциклетист с черно-червена машина буквално облита кръстовището на червен светофар, 9 секунди след нея на включени сирени и лампи минава патрулна кола, а след патрулната кола, след около 15 секунди, в същата посока, се движи и джип на полицията. 

Според специалист, видял записа, смъртоносният състезател се е движел с около 120-140 км/ч, а патрулът – с около 100 км/ч. 

Междувременно по същото време малко по-нагоре по улицата се е провеждал протест на антиваксъри, предизвикал голямо напрежение сред водачите на МПС заради блокадата. 

Източник твърди, че опасната гонка между полиция и нарушител е започнала още по улиците на жк „Меден рудник“ около 30 минути преди централния екшън.

Меденруднишкият рейсър е попаднал в полезрението на патрула с ненормалното шофиране, полицай опитал да го спре със стоп-палка, но вместо подчинение получил рязко ускорение в посока село Твърдица.

Така е започнало бясното преследване. Стигайки до с. Твърдица, мотористът е завъртял обратно към жк „Меден рудник“ и оттам се спуснал по бул. „Захари Стоянов“, неспазвайки светлини на светофари и пътни знаци.

Изпреварвал другите МПС-та от всички възможни страни и в бус лентите. 

„Суперменът“ преминал по бул. „Тодор Александров“ с поне 150 км/ч, според други ужасени свидетели, криволичейки едновременно и в трите ленти.

Стигнал е до кръговото движение на „Трапезица“, след което поел по ул. „Одрин“ и на претовареното кръстовище при Билковата аптека е изправил на нокти десетки шофьори, случайни минувачи и протестиращи. 

Полицаите обаче не са се отказали от преследването и надолу по ул. „Христо Ботев“ са успели да се доближат достатъчно близо до него.

Пътят му е бил блокиран напълно при жп гарата, но за да не се стигне до даване на невинни жертви при залавянето му, нарушителят е оставен да се шмугне в малките пресечки между ул. „К. Фотинов“ и бул. „Демокрация“. 

И към този момент той се укрива в тази част на града и е въпрос на минути да бъде локализиран заедно с мотора.

От пресцентъра на МВР отказват информация към този момент, тъй като издирването продължава. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!