Продължава операцията по търсене и спасяване на пилота на самолет МиГ-29, който изчезна тази нощ при инцидент по време на тактическото учение с бойни стрелби „Шабла - 21“, уведомяват от пресцентъра на Министерството на отбраната.

От Министерството на отбраната потвърждават информацията на БЛИЦ, че пилотът на изтребителя е майор Валентин Терзиев от 3-а авиационна база Граф Игнатиево на длъжност началник на щаб на ескадрила.
 
Военноморските сили провеждат операцията по търсене и спасяване на пилота с кораби и вертолети в морето край Шабла.

Лоши вести: Дрон откри отломки от разбилия се МиГ-29 с български пилот СНИМКИ

В нея участват два вертолета „Пантер“ от авиобаза „Чайка“, две корвети – „Решителни“ и „Бодри“, минен ловец „Цибър“, водолазен катер „Никола Фурнаджиев“ и катер на Главна дирекция „Гранична полиция“.

Военнослужещите от състава на Флотилия бойни и спомагателни кораби извършват издирвателната операция в морски води на 11 км изток-югоизток от Шабла.

Очаква се повече информация около инцидента да стане ясна на брифинг в 15:00 часа, в който участие ще вземат служебният министър на отбраната Георги Панайотов, служебният премиер Стефан Янев, началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов и командирът на Военновъздушните сили генерал-майор Димитър Петров ще дадат изявления по случая в 15.00 ч. днес, 9 юни, в Пункта за базиране – Варна.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!