„Готови се ме за правителство на малцинството. Както се разбрахме при втория мандат. Търсят се гаранциите сега. Гаранции за независимост. Важно е зависимостите да са балансирани“, това заяви Арман Бабикян от „Изправи се! Мутри вън!“.

Предсрочни избори
„Има телешки надежди, че ей сега след два месеца ще има нови избори, ще имаме повече резултати… не, така не се случват нещата.

Кой ще ми обещае, че сегашното съотношение ще се запази същото и при нови избори или пък, че ще имаме повече гласове? На мен не ми излизат така резултатите?“, замечта се Бабикян в сутрешния блок на БНТ.

Преговорите със Слави и скандала с Манолова
„Просто си разговаряме. Имаме много сериозно сходство по огромна част от приоритетите.

Мая също може да разговаря с тези хора. 

Ние не водим преговори, а си разговаряме с хората на Слави. Няма да искам разрешение от Мая Манолова или Татяна Дончева, за да водя разговори. Не сме стигнали още до преговори.

Това, което Хаджигенов каза не излезе ли истина на другия ден? Вече има подкрепа от БСП и ДСП за Слави Трифонов и кабинета му“, така той коментира преговорите с партията на Слави Трифонов и скандалите с Мая Манолова в „Изправи се! Мутри вън!“.

Разцепление
„Няма разцепление при нас. Просто различни хора сме се събрали на едно място. Но да не вземе да се окаже, че това е мини моделът на бъдещото правителство. При нас се уважават различните мнения“, допълни той.

„Би могло и при нас да има троянски коне на други партии. Слаби души може да има навсякъде“, призна Бабикян.

Кабинет
„Аз за министър не ставам. И за председател на парламента не ставам. 

Дали Мая Манолова става за премиер… трябва да говорите с нея. Разбира се, че има значение името на премиера, това е най-сексапилната новина.

Ще подкрепим правителство на Слави и без нито един наш министър, стига да има кадърни хора в него“, категоричен бе той и допълни: „Повече хора повярваха на Слави и заради това е съвсем логично той да казва „Да“ или „Не“. Нормално е той да има своята дума, защото е очевидно на кого са се доверили хората“.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!