Бившият вътрешен министър Младен Маринов от ГЕРБ с коментар в социалните мрежи относно изнесената от Бойко Рашков спекулативна информация за купуване на гласове. Ето какво написа той в личната си фейсбук страница:

Волно или неволно, тази сутрин в първото си тв интервю (пред Нова телевизия) действащият главен секретар на МВР разкри как сега в министерството се фабрикува голямата манипулация, че ГЕРБ купува гласове.

Тази манипулация е повтаряна като мантра от политическия ръководител на главния секретар - служебния вътрешен министър. Без никакви доказателства за хвърляните обвинения срещу ГЕРБ и с надеждата тази мръсна кампания да сработи.

Главният секретар обаче торпилира усилията на политическото ръководство на МВР с две прости обяснения. Първо, че и той не може да представи доказателства за твърденията на шефа си. И второ – че „статистиката“, с която манипулира лицето Бойко Рашков, се основава на сигналите, подадени в МВР.

Томислав Дончев обяви има ли офшорка и скочи остро на Радев и Бойко Рашков!

Като човек на професионалния връх в системата, главният секретар много добре би трябвало да знае, че обективирането на всички сигнали, подадени в МВР, става чрез досъдебните производства и съответната санкция на прокуратурата. Защото в повечето случаи сигналите за купуване на гласове са анонимни и са подавани от политическите противници, т.е. партиите подават сигнали една срещу друга.

Работата на МВР е да ги разследва, да установява тяхната основателност, а не да ги завежда като „статистика“ срещу определени политически сили и да кара техните представители да подписват предупредителни протоколи. Или казано по-просто – да ги сплашва и репресира.

Сигналите, сами по себе си, не са доказателства. Особено анонимните. Те могат да бъдат подавани „на килограм“. И най-вече – без съответното разследване под ръководството на прокуратурата, се превръщат в основно средство за натиск и мачкане на политическия противник.

В резултат на тази политика на служебното ръководство на МВР броят на лицата с обвинения за купуването на гласове на изборите на 11 юли бе два пъти по-малък от обвинените във връзка с вота на 4 април. В допълнение - не бе разкрита нито една престъпна група за купуване на гласове преди изборите на 11 юли, докато преди вота на 4 април бяха разбити 4 ОПГ-та. Това са обективираните данни, а не "служебните" манипулации на Бойко Рашков и сегашното политическо ръководство на МВР.