Районната избирателна комисия във Велико Търново заличи като кандидат за народен представител бронзовият медалист от САЩ '94 и председател на Зоналния съвет на Българския футболен съюз Бончо Генчев.

До заличаването на Бончо Генчев от участие в парламентарните избори на 11 юли се е стигнало след проверка в Национална база данни „Население“.

Установено е, че той има двойно гражданство – българско и британско, което е нарушение на Конституцията, се посочва в решението на Районната избирателна комисия във Велико Търново. 

Бончо Генчев беше под номер 12 и срещу тази позиция в листата на коалицията, която го издигна, ще пише „заличен“. 

Заличен е още един кандидат за народен представител от друга листа. Златин Парапанов сам е изявил това желание пред РИК. 

Кандидат-депутатите от Велико Търново останаха 210. 

За да не се стигне до ситуацията на 4 април, когато членове на секционни комисии спаха в автобуси по паркинги, докато чакат да предадат изборните книжа, са водени преговори с ректора на Великотърновския университет: 

„Да ни бъдат предоставени допълнително зали, които да позволяват изчакването на пристигащи секционни избирателни комисии“, заяви главният секретар на областната администрация Петя Райкова.