Румен Гечев от БСП каза в студиото на "Още от деня" по БНТ, че министерските постове в новия кабинет вече са разпределени на преговорите за съставяне на кабинет - 8 са за "Продължаваме промяната", 4 - за БСП, 3 - за "Има такъв народ" и 2 - за "Демократична България".

Коментарът на левицата е, че по време на дискусиите с останалите три партии е било постигнато съгласие по редица въпроси, но остават и такива, които са спорни. По тях според БСП предстоят допълнителни разговори и лидерска среща.


На срещата с работните групи днес Корнелия Нинова е обявила, че трябва да има писмено коалиционно споразумение с ясни и конкретни политики.

След това партиите ще трябва да предложат хора за конкретните постове, това е прави на партиите да предлагат хора, но предполагам, че имената ще бъдат обсъждани. 

Но основният критерий при обсъждането трябва да бъде капацитетът на съответния кандидат дали той притежава необходимия опит и качества, за да може да осъществи политиката зад която стои коалицията, а не само неговата партия, посочи Гечев, цитиран от Труд.