Имаме ясна позиция - Асен Василев, Кирил Петков с посредници от април досега изсмукаха от държавата стотици милиони при действащ договор с "Газпром". Това каза по време на посещението си в обновения храм "Успение Богородично" в Кюстендил лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Колегите от ДБ, които са честни хора, се подведоха и започнаха да правят протести, за да не се върне "Газпром". "Спонтанни" протести и затова се провалиха. А Асен Василев много хитро вчера се възползва като каза: "Какво лошо има в това "Газпром" да ни даде газ". Ако българите са толкова наивни, и Господ няма да ги спаси", каза още Бойко Борисов.

От името на патриарх Неофит митрополит Поликарп пожела лек и благословен празник и изказа лична благодарност към Бойко Борисов за безценната помощ: "Благодарим не само за този храм, но и за всички храмове и манастири на територията на Софийска епархия и Софийска митрополия, които благодарение на вашата щедрост днес живеят нов живот.“

"Искам да ви помоля като свършите да снимате колоните, на които се държеше църквата. Оставихме ги нарочно, за да се види на какво се крепеше. Че щеше да падне, щеше. Вярата, християнската ни вяра в тези тежки времена е най-важното. Щастлив съм, че на този хубав празник съм тук", заяви Борисов.

Кирил Петков каза, че Румен Радев проявява реваншизъм...човекът, който го направи министър. Той вдъхна божият дъх, за да станат партия. 

"Категорично се разграничаваме от "Газпром", 100 % диверсификация", потвърди отново Борисов и обясни:

"Натиснаха копчето от руска страна, огромни пари се изкарват. Взеха ви от данъците 800 млн. лева и ги дадоха на дъщерната фирма на "Газпром". Не можеш 5 месеца да говориш против "Газпром", а вчера да кажеш, че евтината газ е приемлива", заяви той, по повод вчерашната позиция на Асен Василев.

"Ние считаме, че ако махнат Кирил и Асен, от ГЕРБ ще можем да се коалираме с тях", заяви Борисов, по повод заявката на "Продължаваме Промяната" за евентуална коалиция, ако Борисов не участва в уравнението.

 

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук