Партиите и коалициите закриват предизборната кампания с концерти. Краят на кампанията официално е в петък – 31 март, тъй като в деня на размисъл агитацията е забранена. 

БСП са  подранили със събитие още в сряда вечерта във Варна. Червената партия ще събере актива във Фестивалния и конгресен център в морския град. Там на публиката ще попеят Миро и Мистерията на българските гласове. Входът е свободен, пише "Телеграф".

Диалог

Заключителното събитие на „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) е в четвъртък, 30 март, под наслов „Обединени ще спечелим“. От 19,00 часа пред НДК от коалицията организират мапинг шоу и DJ парти. Зрителите ще забавляват DJ Mati, DJ Cass и DJ Groovy.  

На 31 март (петък) от 17.00 ч. с безплатен концерт на Преслава и приятели до езерото в Северен парк ще закрие предизборната кампания ПП ГЕРБ София. В началото ще има открити уроци по народни танци с Анета Вълканова. Два дни по-рано ще са във Враца.

ДПС няма да организират официално закриване на кампанията. Последното събитие от обиколката на лидера на движението Мустафа Карадайъ е в Благоевград. От „Възраждане“ също подхождат работно. Вместо с концерт те ще сложат край на кампанията с пресконференция в БТА в столицата. 

Чужбина 

Централната избирателна комисия (ЦИК) излезе с решение за попълване на съставите на секциите в чужбина, които бяха останали вакантни и незапълнени с представители на партиите.

За целта външно министерство предостави на ЦИК списъци с желаещи наши сънародници по места, които се включват в тях. Бяха завършени и замени на членове предимно за секции в Турция, Великобритания, Испания и Германия. ЦИК напомня на сайта си, че студентите могат да гласуват в населеното място, където се обучават, със заверена книжка. На място в секцията попълват и заявление, че не са гласували на друго място.

Тези с електронни студентски книжки обаче трябва да предоставят удостоверение от вуза. Членовете на екипажи на кораби пускат бюлетина с моряшки паспорт.

На вота на 2 април у нас може да се гласува само с лична карта, но не и с международен паспорт или с шофьорска книжка. Ако документите ни са изтекли или сме в процес на издаване на нови, то избирателят може да отиде до урните с удостоверение от МВР. Такива ще се издават и в самия ден на вота. В чужбина обаче може да се гласува с лична карта, паспорт или военна книжка. 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук