"Мама е изключително зле, трепери цялата и не може да спи. На моменти дори говори несвързано и е срината психически. Много е отслабнала и има нужда да се прибере вкъщи, защото не знам още колко време би издържала така. Когато стане ясно, че тя е невинна, всички, които говореха колко лош човек е и че смъртта на Ники е причинена от нея, ще трябва лично да дойдат и да й се извинят." Това споделила пред свои приятелки дъщерята на Анита Мейзер - Джули Мейзер.
Момичетата, пожелали анонимност, разказаха, че тя се прибрала още миналата седмица от Америка, където живее от малка, за да разбере какво се случва с майка й.

"По принцип Джули е момиче, което не желае да е под прожекторите и да бъде известно. Тук, в България, си идва рядко, но при всяко излизане се опитва максимално да избегне среща с камери и репортери. Когато майка й се яви на конкурса "Мисис свят", Джули бе търсена от много медии за коментар, но не желаеше да говори. Винаги и във всяка ситуация е подкрепяла Анита. Двете не се държат като майка и дъщеря, а като сестри, като най-добри приятелки. Майка й играеше и ролята на баща, така се грижеше за нея", разказаха още момичетата.

По думите им в момента дъщерята на Мейзер също не е в добро състояние, тъй като била притеснена за Анита.

Пред тях Джули споделила, че майка й и Николай се разбирали чудесно и нямали скандали помежду си. Била в шок от случилото се Смятала, че каквото и да е станало, е нещастен случай и не е направено умишлено. По нейни наблюдения Николай държал много на майка й, както и тя на него. Използвали всяка свободна минута, за да отделят внимание един на друг. Джули Мейзер се хвалела постоянно със своята майка.

От малка тя била задоволявана с всичко. "Анита винаги е гледала да осигури това, което е нужно на Джули. Не искаше нищо да й липсва и се стараеше да угоди на всяка прищявка, а и имаше финансовата възможност да го направи. Но дори и така Джули не се е превърнала в типичната лигла на един богат родител, а напротив - благодареше на това, което й се дава", обясняват близки на момичето.