Димитър Желязков-Очите подарил на своя бодигард Александър Алексиев най-скъпото си бижу от злато - ръчен часовник, който бил уникален и той дълго време го държал в сейф. Ритуалът бил сакрален и се състоял във вторник вечерта, когато двамата останали насаме след дълги часове организация за предстоящата "вечеря" на другия ден в ресторант "4 You". Това съобщи един от най-близките хора на Очите, който обаче е бил още по-близък до Сашо.
Във вторник, когато двамата останали насаме вечерта, Сашо споделил, че му е време да напусне тази работа. Казал още, че след много години опити да имат бебе със съпругата му, най-сетне настъпил момент, в който гинеколози по репродуктивна медицина дали гаранция, че поредният им опит да се сдобият с бебе ще е успешен. Това просълзило боса, с когото Сашо изкара повече от 10 години заедно. Той станал и отключил сейфа си и оттам извадил скъпото бижу - връчил му го с благодарност за годините, прекарани заедно, съобщава "Флагман". 

На другия ден сутринта гардът, Очите и съдружникът му - Никола Маринов - Магарето, продължили организационната част по събирането на наказателната бригада за сряда вечерта. След злополучното посещение в ресторант "4 You" в 21,00 ч. Сашо Алексиев загина, покосен от 3 куршума в гърба, шефът му Митьо Очите е в критично състояние - поразен от 5 куршума, а Никола - Магарето е в реанимация с натрошен крак, зашита артерия и поразен важен нерв.

Вчера, веднага след аутопсията, трупът на Сашо е бил натоварен с катафалка на частна погребална агенция. Погребението ще е в неделя.

"Ще го положим в ковчега със златния часовник" - казаха аверите му.