Глобиха Славчо Попов с 100 лева за ритник по жандармерист. 16-годишният младеж, обиждал полицаите, наричайки ги "боклуци" и "мишки", бе осъден от съдия  Нели Иванова от Окръжен съд Хасково да плати една от най-малките глоби предвидени за проявата му по Закона за дребното хулиганство.
Той има правото да обжалва присъдата си пред Окръжния съд в Хасково, пише "Марица".

По делото бяха привлечени за свидетели петима жандармеристи и двама пътни полицаи, както и двама жители на село Криво поле, където вчера се е разиграла случката.

Вчера по обед патрул на жандармерията е изпратен да извърши проверка за хора, които карат мотори и автомобили без книжка или лични документи в хасковското село Криво поле по сигнал от кметството. "Позиционирахме се на улицата между кметството и ромската махала и към 12,30 часа спряхме водач на мотопед, който се представи като Боян Попов", каза в показанията си жандармеристта Валентин Сергеев. Боян каза, че няма лични документи и свидетелство за правоуправление и, че те му са вкъщи. В същото време към нас се приближи младо момче, което се представи като собственика на "скутера" и каза да пуснем братовчед му. И че си иска мотора, за да си ходи до съседното село Корен, от където е родом.

По свидетелските показания на всичките петима жандармеристи и обучаващи се за такива, които са били на место непълнолетния Славчо Попов се държал арогантно с тях и ги обиждал с най-различни цветущи изрази. Те поискали от момчето да им представи личната си карта и документите на мотора, но той им казал, че те са в къщата му в село Корен. Жандармеристите помолили младежа да се обади на родителите си или някой близък, който да му донесе документите, но то отказало с предтекст, че баща му има само английски номер и той не може да му се обади, а в момента няма никой у тях.

Другият жандармерист, който е ръководител на наряда Марин Димитров се обажда на колегите си от автопатрула да дойдат и да установят дали мотора не е краден и дали е регистриран. През това време Славчо започнал още повече да буйства и да обижда жандармите, а направил и няколко опита да си тръгне с мотора, за който твърдял, че е подарък от баща му и го кара от три години.

Пристигналите на место катаджии Делян Борисов и Красимир Койнов установили по рамата на мотоциклета, че той не е краден, но няма регистрация у нас. Регистрационната му табела била сръбска. Те съставили акт на Боян, който управлявал превозното средство за каране без документ и за неносене на личен документ. През това време Славчо взел пак да буйства и да иска да си ходи с мотора, като на няколко пъти ритнал в крака един от жандармеристите, които го възпирали да направи това. 

Това наложило задържането му и Валентин Сергеев и колегата му Марин Димитров упражнили физическа сила за да извият ръшете на непълнолетния и да му сложат белезници. При самото закопчаване Славчо отново ритнал Сергеев. И жандармеристът го избутал отзад в специализирания автомобил.

Свидетели на спречкването станали и няколко младежи от село Криво поле, както и приятелят на бащата на Славчо - Асен Асенов, който попитал полицаите, какво ще правят с момчето и защо го арестуват. Те му обяснили, че момчето е преминало границата и ще го приберат за 24 часа в РУ Хасково за снемане на показания. Асенов и Албена Стоева свидетелстваха, че са видяли как при вкарването на Славчо в колата жандармериста, който бил и шофьор няколко пъти ритнал непълнолетния и го ударил с юмруци.

Адвокатът на обвиняемият Попов Георги Зарчев пледира, че момчето е непълнолетно и е било афектирано, че жандармерията му изисква документите, а това е работа на КАТ.  С автопатрула Попов се държал кротко и не е обиждал никой, каза още защитата. 

След кратко прекъсване съдът да наложи наказание от 100 лева глоба за непристойно държание на публично място на непълнолетния Славчо Попов.

След задържането на Славчо, вчера следобед родата се изсипа вчера пред полицията в Хасково. Бащата на Славчо, искайки обяснения от един от жандармеристите, му е посегнал и го е ударил. Това станало пред погледите на дузина униформени. Той е бил задържан за 24 часа, след което е освободен. Срещу него е образувано бързо производство за причиняване на лека телесна повреда на длъжностно лице, обясниха от Районната прокуратура в Хасково.